Nieuws

Hier leest u het laatste nieuws over Bloemenvereniging Flora.

Toon alle berichten uit:
Rabobank Clubkas Campagne
Geplaatst op dinsdag 3 april 2018

"Stem op Bloemenvereniging Flora, iedere stem telt!"

 


De  stemperiode loopt van 5 tot en met 30 april 2018.Informatiemiddag Bloemenvereniging Flora
Geplaatst op woensdag 20 september 2017

Bloemenvereniging Flora verzorgt een informatiemiddag voor belangstellenden over het lidmaatschap van de vereniging op zaterdag 23 september om 15.00 uur. Onder het genot van een kopje koffie/thee wordt verteld hoe een seizoen bij de Bloemenvereniging eruit ziet. Hoe de leden van mei tot november bezig zijn met het kweken en verzorgen van hun dahlia’s in één van de mooiste bloementuinen van Nederland.

Flora is een vereniging van mensen die plezier beleven aan het kweken van dahlia’s. In de tuin staan gedurende het seizoen, van juli tot oktober, ongeveer 6000 dahliaplanten in bloei. De bloemen worden o.a. gebruikt voor onderlinge wedstrijden en andere activiteiten, maar de meeste bloemen verlaten de tuin in handen van de leden en de  donateurs van de vereniging.

Gezond ontspannen in een gezellige sfeer tussen de bloemen! Een leuke hobby!

Voor meer uitleg over deze vrijetijdsbesteding zijn belangstellenden welkom op zaterdagmiddag 23 september om 15.00 uur in de tuin aan de Heerseweg 100 te Veldhoven.

Donateuractie 2017
Geplaatst op maandag 8 mei 2017

Beste donateurs,

De komende weken kunt u een van de leden weer aan de deur verwachten voor het ophalen van uw donatie en het overhandigen van de donateurskaart 2017.

Op vertoon van de kaart kunt u in het seizoen weer wekelijks een boeket dahlia komen ophalen. (op zaterdagochtend)

Show en opendag 2017
Geplaatst op maandag 8 mei 2017

De jaarlijkse show en opendag vindt dit jaar plaats op:

9 en 10 september 2017

Door aanpassing aan de ondergrond kunnen we de presentatie van de bloemen in de show en wedstrijd nog beter tot z'n recht laten komen dan voorheen. Het bezoek van de opendag zal danook meer dan de moeite waard zijn.v

Lintje voor Jan van der Looij
Geplaatst op zondag 25 augustus 2013

Ons lid Jan van der Looij is zaterdag 24-8-2013 benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens het opbouwen van de opendag en show, die in het weekend (24 en 25-8) plaatsvond, verraste burgemeester Jack Mikkers Jan  met deze onderscheiding.

Jan kreeg de onderscheiding voor jarenlange inzet  voor o.a. bloemenvereniging Flora, (bijna 50jaar) en buurtvereniging Het Drieluik